MAGAZÍN

Je bramborový salát s majonézou bezpečný i po pěti dnech?
Gastronomie 13.11.2017

Je bramborový salát s majonézou bezpečný i po pěti dnech?

Bramborový salát s majonézou je štědrovečerní pokrm, který v některých domácnostech vydrží až do Silvestra. Typické chování českých spotřebitelů simuloval dTest pokusem, kdy ponechal bramborové saláty pět dnů napospas jejich osudu, ovšem pod laboratorním dohledem.


Český džem Rose Garden získal gastronomického „Oscara“
Gastronomie 10.10.2017

Český džem Rose Garden získal gastronomického „Oscara“

Nejvyšší ocenění z té nejprestižnější gurmánské soutěže míří letos do Česka. O historický úspěch v Great Taste Awards se zasloužil Fíkovo hruškový džem s bílým karibským rumem značky Rose Garden.


Nejčastěji šizené potraviny? Tuzemské masné výrobky
Gastronomie 9.10.2017

Nejčastěji šizené potraviny? Tuzemské masné výrobky

Masné výrobky mají problémy s kvalitou častěji než jiné potraviny, odhalily to nezávislé spotřebitelské testy časopisu dTest. Analýza výsledků testování za poslední tři roky ukázala, že nejvíc nekalostí skrývají uzeniny a další výrobky z masa.


Oči sice nikdy nespí, odpočinek ale potřebují. Usínání u televize nebo monitoru počítače kvalitní spánek nepřinese
Krása a zdraví 14.9.2017

Oči sice nikdy nespí, odpočinek ale potřebují. Usínání u televize nebo monitoru počítače kvalitní spánek nepřinese

Lidské oko se nepřestává pohybovat ani při spánku. Kvalitní spánek je přesto pro zdraví oka velmi důležitý.


Proslulý ledový hotel neroztaje ani v létě
Zajímavosti 23.8.2017

Proslulý ledový hotel neroztaje ani v létě

Díky chladicímu systému napájenému energií z fotovoltaických panelů funguje nyní ledový hotel, který je postaven v malé vesnici Jukkasjärvi, již celoročně.


Počet spermií mužů v západním světě klesl od roku 1973 o skoro 60 procent
Krása a zdraví 23.8.2017

Počet spermií mužů v západním světě klesl od roku 1973 o skoro 60 procent

A teď poněkud intimní zpráva o našich nebo vašich spermiích. Vědci provedli dosud největší studii, nebo lépe, pospojovali všechny velké studie na toto téma do jedné.


5 tipů, jak posílit imunitu před návratem do školy
Krása a zdraví 20.8.2017

5 tipů, jak posílit imunitu před návratem do školy

Za pár dní se děti vrátí do škol a dospělým se naplno rozjedou povinnosti v pracovním kolektivu. Konec prázdnin a příchod podzimního počasí s sebou přinášejí bacily a bývají každoročně velkou zátěží pro imunitu.


Sberbank CZ zaměstnala robota
Zajímavosti 17.8.2017

Sberbank CZ zaměstnala robota

Sberbank CZ je mezi prvními bankami v Evropě, které využívají softwarového robota. Zautomatizoval a zrychlil proces čerpání rekordního objemu schválených úvěrů. To, co jeho lidským kolegům trvá půl hodiny, robot zvládá do pěti minut a navíc bezchybně.


Jak uhasit letní žízeň všech pivařů? V Plzeňském Prazdroji na to mají vlastní analytický model
Zajímavosti 21.7.2017

Jak uhasit letní žízeň všech pivařů? V Plzeňském Prazdroji na to mají vlastní analytický model

Jak vyrobit optimální množství piva pro hlavní sezonu, aby ho vždy a na všech místech byl dostatek a na své přišli jak milovníci ležáků, tak i méněstupňových piv nebo Birellu?


Oko: Je nejmenším, a přesto jedním z nejsložitějších orgánů v lidském těle
Zajímavosti 19.7.2017

Oko: Je nejmenším, a přesto jedním z nejsložitějších orgánů v lidském těle

Oko není jenom oknem do duše. Zrak je pro člověka zásadní při získávání informací, orientaci v prostoru i komunikaci. Lidské oko svou velikostí nepřesvědčí, svými schopnostmi ale ano.


Kuřecí stehýnka pečené na pivu
Gastronomie 10.7.2017

Kuřecí stehýnka pečené na pivu

Kuře na rozličný způsob je v naší zemi oblíbený pokrm. Stehýnka pečená na pivu si rychle připraví i méně zkušený kuchař.


Nepodceňujme sílu slunce, může i zabíjet
Krása a zdraví 10.7.2017

Nepodceňujme sílu slunce, může i zabíjet

Léto je tady. Těšíme se na opalování, koupání, plavání, na kolo, na brusle. Celé léto prostě hodláme strávit venku na čerstvém vzduchu, vystaveni slunečním paprskům. Vstřebáváme vitamín D, těšíme se, až naše opálené tělo bude vypadat zdravěji, štíhleji, prostě fit.


Pozvánka do světa krásy a harmonie
Krása a zdraví 7.7.2017

Pozvánka do světa krásy a harmonie

24. kosmetický veletrh WORLD OF BEAUTY & SPA 2017 PODZIM opět v moderních halách areálu PVA EXPO PRAHA – LETŇANY v poprázdninovém týdnu 8. a 9. září 2017


Pikantní zapečená žebírka
Gastronomie 3.7.2017

Pikantní zapečená žebírka

Recept na pikantní vepřová žebírka si zamilují všichni příznivci masových pokrmů. Tyto žebírka jsou vhodná nejen k posezení u piva, ale i pro slavnostní příležitost.


Kuře na estragonu
Gastronomie 26.6.2017

Kuře na estragonu

Estragon má sice původ ve střední a jihozápadní Asii, ale dnes je vyhlášenou bylinkou používanou ve francouzské kuchyni.


Kuře pečené po Italsku
Gastronomie 19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.


Reklama

garaze.fabrego.cz

Reklama

PARTNEŘI

www.casopis-dracek.cz www.beautyexpo.cz AZ Servis-Soldát, s.r.o. garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.ippolna.cz

REKLAMA